България Север, Общество, Региони

Седем събития подготвя ОИЦ – Габрово до средата на годината

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Областният информационен център в Габрово подготвя 7 събития, които ще се реализират до средата на тази година. Новината бе съобщена на среща с местните медии от управителя на Центъра Маринела Събева.

От казаното от нея стана ясно, че първото събитие за годината е организирана информационна среща за представяне и разясняване на възможностите на новата оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и програмата за образование, обучение, младежи и спорт „Еразъм+“. То ще се проведе на 20 февруари от 9:00 часа в Актова зала на Национална Априловска гимназия, град  Габрово.

Лектори ще бъдат Илиян Томов от главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ при Министерство на образованието и науката, както и експертите Милена Караангова и Красимира Димитрова  от Центъра  за развитие на човешките ресурси, които ще представят програма „Еразъм +“.

Събитието е съгласувано с Регионалния инспекторат на образованието в Габрово и на него са поканени да присъстват директори на училища и детски градини от областта, представители на Технически университет – Габрово, както и неправителствени организации, работещи в сферата на образованието и обучението.

Темата за Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и „Еразъм +“ ще бъде дискутирана и по време на информационна среща, която ще се проведе в Дряново, съвместно с дряновското читалище „Развитие“ в края на месец март.

“На друга тема, а именно развитието на човешките ресурси и новата ОП „Развитие на човешките ресурси“ ще обърнем внимание по време на информационни дни в общините Трявна и Севлиево”, информира още Маринела Събева.

По думите й в Габрово през месец април ще ни гостуват лектори, които ще представят ИСУН 2020 и нейните нови функционалности.

“България ще продължи да използва настоящото приложение ИСУН и през следващия програмен период, като в него ще бъдат извършени променени, за да отговаря на новите нормативни изисквания. Информационната система, която ще бъде използвана през следващия програмен период, ще носи името ИСУН 2020. Страната ни е приела ангажимент за пълна електронизация на процесите на кандидатстване с проекти за европейски средства до края на 2016 г. Първите стъпки в тази посока вече бяха направени с пилотни проекти, по които можеше да се кандидатства електронно през досегашния програмен период”, сподели още управителят на ОИЦ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата