България Север, Общество

Детска градина “Радост” е големият победител

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Пъстър, красив и изпълнен с много настроение бе финалният концерт на кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“. В зала „Възраждане“ бяха отличени най-добре представилите се участници сред детските градини в кампанията за разделно събиране на отпадъци.

Сред многото песни и танци абсолютна атракция беше модното ревю на детска градина „Явор“, които се бяха постарали да оползотворят всички ненужни вещи и да ги превърнат в дрехи и аксесоари. Усмивките на публиката събраха и учителките, които излязоха на сцената с метли, фантастични гердани от бирени кенчета и сюреалистични дрехи от найлонови чували и торбички.

На финала на това атрактивно шоу, подготвено с много желание и не по-малко усилия от децата и техните учители, стана ясно, че малките габровци от подготвителна група на шестгодишните на детска градина „Перуника“ печелят наградата за детска група, събрала най-много отпадъци – 161,5 кг.

Милена Гатева, ръководител на проекта за новото депо за отпадъци в Габрово, поздрави децата за участието им и им връчи специалната изненада – табло за писане с магнитен модул.  Госпожа Гатева връчи и голямата награда за градината с най-активно участие. Победителите  – децата от детска градина „Радост“, събрали 840 кг отпадъци,  получиха къщичка за игра на открито.

Организаторите на кампанията благодариха на своите малки участници и на всички деца в залата с вкусен подарък в края на концерта.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата