България Север, Общество

Севлиевче с голямата награда за детско творчество на КНСБ

снимка: КНСБ

снимка: КНСБ

Станаха ясни победителите от Националния конкурс за произведения на изкуството, изработени от талантливи деца, организиран от КНСБ и СНЦ „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов д.м.”.

След като през есента бяха проведени регионалните кръгове на конкурса, отличените от тях произведения се състезаваха на национално ниво. Комисия от художници, преподаватели по изобразително изкуство и български език и литература присъдиха Голямата награда на конкурса на Яна Димитрова, ученичка във Второ основно училище „Стефан Пешев” –  Севлиево, информираха от Регионален съвет на КНСБ – Габрово.

Тя спечели Първо място в направление „Живопис”, втора възрастова група /10-14 г./ на регионалния кръг в Габрово.

Отличия в различните направления на националния конкурс се присъждат и на още талантливи деца от региона. В категория „Живопис”, първа възрастова група /5-9 г./, Първо място печели Ясен Пенчев на 8 години, ученик в СОУ „Райчо Каролев”, гр. Габрово. В същата категория Трето място печели Евалин Верова на 8 години от НЧ „Развитие” 1870, гр.Севлиево.

В другата важна категория – есе на тема „Доброто”, Трето място печели Мариела Генчева на 11 години, ученичка в ОУ „Неофит Рилски”, гр. Габрово със своето произведение „Пожелания за добро”. А Специална награда в тази категория получава Радослав Атанасов, също на 11 години, ученик в ОУ „Неофит Рилски”, гр. Габрово, с есето „Размисли за доброто”.

Участниците ще бъдат официално наградени на 4 март в Централата на КНСБ в София, където ще бъде подредена и изложба с произведенията от конкурса. Отличените участници ще получат купа и грамота, а всички участници в Националния конкурс ще получат грамота за участие.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата