България Север, Общество

Първия национален фестивал “Семе българско” в Севлиево

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Първият национален фестивал, на тема „Семе българско” ще се проведе в Севлиево на 12 и 13 април в парк „Казармите”, обяви пред медиите кметът д-р Иван Иванов. Основната идея за фестивала е съхраняване на традициите и продължаване във вековете на българските видове, породи и на българския род.

Акцентът е сложен върху семето като носител на идентичност, нов живот и традиции, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация.

logoПоканени за участия са организации, фирми и асоциации от областта на селското стопанство, екологията и био-производството, със специално внимание към местните производители, земеделски кооперации, билкопроизводители и др. Сред поканените да се включат във фестивала са и фондация „Искам бебе”, ин-витро клиники от цялата страна, асоциации и други организации, чиято дейност и цели са свързани с демографските проблеми на страната.

Домакин и партньор на фестивала е Община Севлиево, а идеята за събитието е на габровска рекламна агенция, които са и негови организатори.

В рамките на фестивала ще бъде организирана семенна борса, информационни шатри, базар, ателиета, конкурси, образователни лекции, кулинарна борса. На откритата сцена ще се изявяват самодейни състави, танцови школи, ансамбли.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата