България Север, Общество

Стартира етапът за набиране на средства за “Място в сърцето“

снимка: Община Габрово, Архив

снимка: Община Габрово, Архив

До 31 юли, всеки може да дари средства за любимо място в националната кампания „Място в сърцето“. Всеки дарител има възможност да избере между 12-те финалисти от градовете-участници, сред които и Габрово, където да насочи дарението си. Даренията могат да са – онлайн даряване, със смс или чрез банков превод.

Със събраните средства от дарителската кампания ще бъдат финансирани проектите за ремонтиране и оживяване на 12-те места, избрани от публиката в 12-те областни града, участващи в инициативата. За Габрово е Градинката с мечето.

Реализацията на проектите ще започне от началото на август тази година и ще се осъществи от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, заедно с екип от гражданските сдружения и Обществени фондации по места, както и със съдействието на местната власт и специалисти в областта.

В периода от 7 февруари до 3 март публиката гласува за един от трите обекта във всеки град, одобрени от 27 членно жури, състоящо се от представители на общините и обществените фондации в отделните градове. Трите проекта, за които стартира гласуване са избрани между предложените от жителите места.

Националната кампания „Място в сърцето“ се провежда за пръв път у нас и разчита единствено на гражданската инициативност.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата