България Север, Общество

Асфалтирането по водния цикъл на Севлиево започва през април

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Възстановяването на асфалтовата настилка по водния цикъл на Севлиево ще започне през месец април, информира кметът д-р Иван Иванов. Ако времето позволи същите могат да стартират и до края на този месец. По одобреното проектно предложение се предвижда да се възстанови асфалта в границите на изкопа, а нарушената асфалтова и тротоарна настилка от строителните дейности, извън обхвата на изкопа, ще се възстановят за сметка на строителя.

Мога да кажа със сигурност, че генералната схема на събиране и отвеждане на отпадните води в града вече е принципно нова – разтоварени са двата основни главни колектора, като за целта вече функционират нови три, заяви кметът.

Негативните последствия върху домакинствата по трасетата на канализационната мрежа в участъците по улици „Ахмед Татаров”, „Хубан Кънев” и „Никола Дабев”, които се проявяваха след всеки проливен дъжд, вече са елиминирани.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

В момента се подменят главните колектори, чието изпълнение е по – бавно и трудоемко в сравнение с второстепенната канализационна мрежа. Почти изцяло са приключените СМР дейностите по 13 от общо 33 второстепенни клонове от канализационната мрежа и 4 от водопроводната. Изградени са двата отливни канала към дъждопреливници 6 и 7, и напорният тръбопровод към КПС „Север” в кв. „Балабанца”.

Реконструирани са 6 240 м. от канализационната мрежа или това са 41% от предвидените по проекта. Процентното изпълнение на водопроводната мрежа е 23%, реконструирани са 1 227 м водопроводни клонове от предвидените 5 377 м. Това е напълно задоволително за този етап от изпълнението на водещите СМР (канализационните клонове), предвид техническите параметри за изпълнение по проекта.

Останалата част от водопроводните клонове, предвидени за подмяна (77%), попадат в обхвата на оставащите за изпълнение 59 % канализационна мрежа.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата