България Север, Общество

Дряновско участие на две международни туристически борси

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Дряново участва в две международни туристически борси – Международната туристическа борса ITB Берлин и Международното туристическо изложение TTR – Букурещ. Представянето на града на Първомайстор Колю Фичето е по проект реализиран, съвместно с Община Велико Търново и Община Горна Оряховица “Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар”.

На Международната туристическа борса ITB в Берлин общ щанд презентира трите общини. Общият туристически продукт беше представен посредством издадените в рамките на проекта рекламни материали – туристически справочник, карта и брошури. Филм за региона, със субтитри на немски език, беше непрекъснато прожектиран на мултимедийно устройство.

Пълна информация, адекватно обслужване на английски и немски език и активно комуникиране с посетителите на щанда бяха осигурени от екипа експерти представители на общините Дряново и Велико Търново. Контролът върху изпълнението на цялостното представяне на изложението се упражни от двама експерти от екипа по проекта от Община Дряново и Община В. Търново. Дейностите по логистиката бяха добре организирани от експертите от “Царевград Търнов” ЕООД.

Щандът беше посетен от много лица и организации, заинтересувани от представената дестинация, други оставяха свои координати и изявиха желание за бъдещи съвместни работни отношения.

ITB – Берлин е най-значимият туристически форум в световен мащаб, предназначен както за професионалисти, така и за масова публика. Провежда се от 1966 г. През 2012 г. в него са участвали 10 644 изложители от 190 страни и региони и е посетено от 172 132 посетители, от които 113 006 професионалисти. Общата изложбена площ е 160 000 кв. м, а плануваната площ на Националния щанд 423 кв. м.

Международното туристическо изложение TTR в Букурещ се проведе в изложбените сгради на “Ромекспо”. Представителите на Община Дряново взеха активно участие по презентирането и контрола върху общото представяне на проект “Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар”.

Проектът беше презентиран от експерти от трите общини – Дряново, Велико Търново и Горна Оряховица. Рекламните материали бяха стандартните издадени в рамките на проекта – туристически справочник, брошура и карта. Прожектиран бе филм, създаден по проекта, със субтитри на румънски език. Интерес предизвикаха подаряваните мартенички, които привлякоха вниманието на всички посетители, които си тръгваха от щанда задължително с усмивка.

Експертите по логистиката от “Царевград Търнов” ЕООД създадоха добра организация и помагаха доброволно по отличното рекламиране на туристическия регион на Велико Търново, Дряново и Горна Оряховица.

Потокът от посетители беше огромен, интересът към нови дестинации в близка България е нестихващ и щандът беше посетен също от много хора, които вече бяха идвали в Дряново и района на Велико Търново, изказаха своите положителни впечатления и заявиха, че биха дошли отново, информираха от дряновската общинска администрация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата