България Север

Снимки: За втора поредна година Община Елхово спечели в турнира по футбол „Купата на петте кмета”

obstПо повод празника на град Елхово на градския стадион в Елхово, се проведе традиционният турнир за „Купата на петте кмета”. Тази година участие взеха отбори от общините Тунджа, Ямбол, Болярово, Елхово и отбор на Областна администрация – Ямбол. За втора поредна година липсваше представителен отбор на съседната община Стралджа.

Кметът на Община Елхово Петър Киров символично откри турнира, като отправи своите благодарности към администрациите, които са уважили поканата на община Елхово за този традиционен традиционен турнир.

Победителя се реши след като отборите бяха разпределени в две групи. В първата група бяха отборите на Болярово, Тунджа и Ямбол, а в другата група бяха представителни отбори на Община Елхово и Областна администрация. В първата група победител бе отбора на община Тунджа, който надделя над Община Болярово и Ямбол. Втори в тази група остана отбора на община Болярово. В другата група, реално се изигра само един двубой, в който Община Елхово победи отбора на Областна администрация – Ямбол.

На финала Община Елхово победи отбора на Община Тунджа с минималното 1:0, а голмайстор бе Димитър Баев, който отбеляза красив гол с плътен шут в средата на второто полувреме.

Така на практика за втора поредна година победител в турнира „Купата на петте кмета” в Елхово бе Община Елхово. По традиция бяха раздадени индивидуалните награди за футболистите (най-добър вратар, атрактивен играч, голмайстор).

Прочети цялата