България Север

Снимки: С молебен, откриване на новата спортна зала, парад на ученици и фолклорен концерт бе отпразнуван празника на Елхово

vefrВ град Елхово днес за двадесети пореден път бе отбелязан празника на града. По традиция тържеството започна с Благодарнствен молебен в църквата „Св.Димитрий“ в Елхово. Последва го дългоочаквано събитие – откриване на новата спортна зала в града, която се намира в непосредствена близост до градския стадион. След точно 35 години, град Елхово вече може да се похвали със завършена спортна зала. Точно преди 35 години реално спортната зала бе построена на фаза груб строеж и благодарение на европейските програми и разбира се не на последно място успешната реализация на проекта от страна на община Елхово, днес бе открита с официална церемония новата спортна зала.

Минути по-късно с впечатляващ парад от ученици, воден от малки и големи мажоретки и духовия оркестър на Ямбол, премина по централната улица на Елхово. На празничната трибуна, която по традиция бе на площада пред община Елхово, шествието бе посрещнато от кмета Петър Киров и официалните гости на града – депутатите Иван Чолаков, Димитър Иванов и Томислав Дончев, кметът на Бургас Димитър Николов, Галина Симеонова, изпълнителен директор на ПУДООС, кметът на община Болярово Христо Христов, заместник кметовете на община Тунджа Станчо Ставрев и Ели Василева, директорът на ОПУ Ямбол Стоянка Проданова, Стоян Денчев – почетен гражданин на град Елхово и др.

Това, че живеем в малък град, не ни ограничи с малки цели. Напротив. Поставихме си и ще си поставяме цели, които да направят Елхово все по-добър град за живеене и работа„, подчерта кметът на Елхово Петър Киров. Кметът на Община Бургас Димитър Николов бе още по-категоричен: „Тук, в Елхово, става все по-красиво – виждам, че по улиците няма дупки, видях новата спортна зала, а съвсем скоро ще започне и обновяването на центъра на града. И един ден, сигурен съм, Елхово може да бъде обявен за най-добрият град за живеене в България„.

Красива феерия поднесе за всички жители и гости на Елхово един от най-добрите ансамбли на България – АНПТ „Тракия” гр. Пловдив. Танцьорите, музикантите и певиците представиха емблематичния си фолклорен спектакъл „Майка България”.

Прочети цялата