България Север, Общество

Полицията удари улични дилъри в Габрово при спецакция

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Седем лица са били задържани при специализирана акция по противодействие на престъпленията, свързани с уличното разпространение на наркотици в Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Габровците са били задържани в понеделник, в района на ул. “Съзаклятие” в града. Около 18.00 часа, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра”, управляван от 18-годишна габровка. В автомобила пътували и трима младежи – двама 21-годишни, осъждани за престъпления по чл. 354а и чл. 354в, и един на 20 г.

При извършеното претърсване в автомобила полицаите открили наркотични вещества – марихуана и метамфетамин, и електронна везна. В джобовете на двама от пътниците била намерена суха зелена листна маса, която реагирала на марихуана.

При последвалото претърсване в жилището на третия от тях била открита суха зелена листна маса от същия вид и още една електронна везна.

Наркотичните вещества и измервателните уреди били иззети. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

В хода на акцията, в близост до спрения автомобил, органите на реда установили още трима младежи, които били задържани за изясняване съпричастността им към престъпления, свързани с разпространение и съхранение на наркотични вещества.

По случая е започнато досъдебно производство. Работата по цялостното му изясняване и документиране продължава, уведомена е Районна прокуратура – Габрово.

Прочети цялата