България Север, Общество

Габровският отбор по стрелба – отново без конкуренция

снимка: МВР, Архив

снимка: МВР, Архив

В края на миналата седмица в Плевен, се проведе републикански турнир по стрелба с пистолет “Величко Величков” за служители на МВР. Участие в ХХ-то му издание взеха над 90 стрелци от различни структурни подразделения на МВР.

За пореден път габровските състезатели се представиха отлично, като завоюваха призовите места в индивидуалното и отборно класиране, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово. Демонстрирайки високо ниво на спортна подготовка, точен мерник и самообладание, габровските стрелци не дадоха шанс на конкурентите си.

Призовата тройка при индивидуалното класиране беше окупирана от служители на ОД на МВР – Габрово. Първо място зае Недко Димитров от РУП-Габрово, втори стана Явор Петков от РУП-Севлиево, а трети се класира Тихомир Петров също от РУП-Севлиево. Пети в крайното класиране стана Веселин Ненков, служител на ОДМВР-Габрово.

Отборно Областната дирекция в Габрово изпревари всички останали и оглави таблицата. Втори станаха ОДМВР – Варна.

Турнирът е в памет на Величко Величков, записал името си в олимпийската ни история като носител на първия сребърен олимпийски медал за България. Той поставя началото на българската колекция от международни отличия в спортната стрелба в Токио, през 1964 година, стреляйки на дистанция 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е служител на МВР в Плевен от 1960 до 1976 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата