База Данни Картини

Атанаска дрогирала Алекс, преди да я удуши?

220_57ac2ae4d3cba1f9aec89b7f25e97fa8

Атанаска дрогирала Алекс, преди да я удуши?

Възможно е Атанаска, подсъдима за убийството на 8-годишната Александра от Поморие, да е упоила или задушила с възглавница момиченцето. Причината разследващите да работят по тази версия е, че по тялото на детето няма следи от борба, съобщава „Труд“.

Tози странен факт ще обяснят експертизите. Това коментираха източници от разследването на зверското убийство на първокласничката от Поморие Александра Тодорова.

„Взети са всички възможни проби от телцето на детето. Те ще покажат дали е имало упойващи вещества“, заявиха от прокуратурата.

Пробите ще докажат дали oбвиняемата Атанаска Георгиева, съседка на семейството на Алекс, не я е дрогирала.

Според версия, лансирана от 168 часа пък, Атанаска е вземала наркотични вещества. Информацията споделили по-малката й сестра Северина, както и обикновени поморийци. 43-годишната жена често посещавала аптеките в града, за да си купува медикаменти като диазепам, лексотан и ксанакс.

Според хора от обкръжението й тя се снабдявала и тайно с морфин. Казвала на близките си, че взема опиатите, за да може да спи нормално. Постепенно се пристрастила към тях. Бедността, самотата и страхът от бъдещето отключили желанието й да приема наркотични вещества, споделиха криминални психолози от МВР-Бургас. Атанаска започнала да приема психотропните медикаменти след 2008 г. Дотогава имала сравнително добра работа и малък бизнес.

От него имала приличен доход за българските стандарти и не чувствала финансови притеснения. След избухването на кризата положението коренно се променило. Доходите на Атанаска спаднали драстично и тя била в постоянен недоимък. Стресът, безпаричието и депресията я накарали да посегне към успокоителните. Първоначално започнала с един-два диазепама, за да може да заспи. След това обаче се налагало постоянно да увеличава дозата, докато не стигнала до тежки токсични нива от осем-десет хапчета на ден. Според специалисти това се отразило изключително зле както на психиката й, така и на физиологичното й състояние.

Според една от версиите, по които се работи, Атанаска е посегнала на малката Алекс в състояние на абстиненция. Причината е, че в последните дни не е могла да си купи търсените медикаменти, което довело жената до тежки депресивни синдроми.

„Мама не би убила човек“, е казал синът на Атанаска Георгиева – Даниел, пише пък в. България днес.
„Майка не е такъв такъв човек. Или поне не бе, докато живееше при нас. Опитвам се да се държа настрани от цялата история и не ми се говори“, обяснява 17-годишното момче пред изданието.
Вестникът припомня, че Атанаска Георгиева се е развела със съпруга си преди 2 години, като двамата не живеели заедно от няколко години.

Към оригиналната статия

Атанаска дрогирала Алекс, преди да я удуши?