България Север, Общество

Детска градина “Явор” със своя библиотека

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Детска градина „Явор“ избра Световния ден на книгата 23 април, за да открие своята нова библиотека, информираха от габровската общинска администрация. Мебелите за нея са дарение от “Лайънълс клуб” – Габрово.

Фондът й, състоящ се от около 150 е детски книги и енциклопедии, е създаден отново чрез дарителство от родители, преподаватели и служители в детската градина.

Малките любознайковци ще могат да четат своята любима книжка в библиотеката или да я вземат за вкъщи. За техните родители е оформен специален информационен кът със съвети как да се четат книжки, как да се съхраняват и опазват те и др.

Идеята на инициативата за оформяне на библиотеки в детските градини е да се възпитава отношение към книгата и навици за четене от най-ранна възраст у децата.

Първата библиотека създадена чрез дарения бе открита през ноември 2012 г. в детска градина „Перуника“, като част от проект „Да възпитаваме децата от детските градини в обич към книгите и четенето“.

През 2013 г. щафетата бе поета от “Лайънс клуб”-Габрово, които дариха мебели за организирането на библиотеки в общо пет детски градини в нашия град – „Радост“ база 1 и база 2, „Младост“, „Ран Босилек“ и „Явор“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730