База Данни Картини

Крадци нагло посегнаха на училище в Пернишко (снимки)

220_1b3857979bed030c43ffb449e2231b5f

Крадци нагло посегнаха на училище в Пернишко (снимки)

Училището в пернишкото село Драгичево е разбито и ограбено, съобщи за ZaPernik.com кметът Тодор Тодоров.

В 7 часа сутринта служители на основно училище „Свети Свети Кирил и Методий установили, че прозорец на класна стая е отворен, а няколко врати в сградата са разбити. На място пристигнали кметът на селото и криминалисти от 2-ро РПУ към ОДМВР – Перник.

Ченгетата разпитали местни жители и снели отпечатъци от вратите. Криминалистите прегледали и записите от охранителните камери. Оказало се, че крадците са действали с ръкавици.

Директорът на училището е в отпуск. Сградата се намира на няколкостотин метра от центъра на село Драгичево. Централна улица свързваща двете части на селото преминава покрай школото.

Разбити са вратите на класна стая, стая за игри и помещение за хранене.

В школото е проникнато от ПВЦ прозорец на класна стая. Вероятно отварянето му е направено с щанга. След това апашите разбили вратата на стаята и се запътили към крилото, в което се намира помещението за хранене. Там разбили стая за игри, от която нищо не е откраднато.

Накрая злосторниците разбили стаята, което вероятно е била набелязана от тях за кражба. От нея са откраднати хладилник, готварска и микровълнова печка. Крадците са извадили всичките хранителни продукти, които са били в хладилника и са ги оставили на шкаф в помещението.Крадци нагло посегнаха на училище в Пернишко (снимки)Крадци нагло посегнаха на училище в Пернишко (снимки)Крадци нагло посегнаха на училище в Пернишко (снимки)Крадци нагло посегнаха на училище в Пернишко (снимки)Крадци нагло посегнаха на училище в Пернишко (снимки)

Крадци нагло посегнаха на училище в Пернишко (снимки)

Към оригиналната статия

Крадци нагло посегнаха на училище в Пернишко (снимки)