България Север

Съдът се произнесе окончателно. Тунел под Шипка ще има!

Архив © Copyright  — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Петчленен състав на Върховния административен съд на Република България окончателно се произнесе по отношение бъдещето на проекта за обходен път на Габрово, с тунел под връх Шипка. Тунел ще има, научи новинарският портал за Габрово и региона “Габрово Нюз”. Решението, обявено днес в късния следобед, е последно и не подлежи на обжалване пред други инстанции.

Върховната прокуратура не уважи жалбата на Сдружение “ВВФ – Световен фонд за дивата природа, Дунавско – Карпатска програма България”, Николай Цветанов, Росен Димов и Петър Петров, които обжалваха не само процедурата, а въобще предвиденото трасе като цяло и присъди своето решение в полза на Оперативната програма “Транспорт”.

Проектът за тунел под Шипка е приоритетен пред страната ни през следващия програмен период 2014 – 2020 и е един от малкото обекти в България, по които се изпълняват дейности по Оперативна програма “Транспорт”, в частта пътно строителство. Голямата част от другите обекти, свързани с пътната инфраструктура, в момента нямат пълна документация и проектна готовност да бъдат стартирани.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730