България Север, Общество

Солидарност между поколенията

снимка: БЧК – Габрово

снимка: БЧК – Габрово

По повод 29 април – Европейски ден на солидарност между поколенията, Областен съвет на Български Червен кръст – Габрово организира пролетен празник в местността „Люляците”.

В него взеха участие възрастни доброволки, обучаващи се по проект за повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права, от Дамски клуб на БЧК – Габрово, сдружение „Пациенти с онкологични заболявания и приятели”, Женско благотворително дружество „Майчина грижа” и доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово. Млади и стари заедно танцуваха паневритмия и играха „Не се сърди човече”.

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

Във връзка с предстоящия Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец – 8 май, доброволците оформиха жива картина изобразяваща знака на организацията.

Областен съвет на БЧК – Габрово работи по проекта, финансиран от Швейцарски Червен кръст от края на 2011 г. Основната му цел е подобряване на възможностите за социализация на хората от третата възраст и създаване на подходящи условия за реинтеграция на част от тях в обществото. Да им се помогне да преодолеят предизвикателствата, да се повиши собствения им капацитет и възможности за справяне с ежедневните проблеми.

“Благодарим за любезното домакинство на хотелски комплекс „Люляци”, споделят от Български Червен кръст – Габрово.

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730