База Данни Картини

Ученик в интензивното след зверски побой за 20 лева

20140509.kcxixfcoqa

Хасково , България
 
Момчето е с черепно-мозъчна травма

17-годишният Добромир Добрев е настанен с опасност за живота в хасковското отделение по анестезия и интензивно лечение/ОАИЛ/ след като вчера е бил обект на брутален побой от двама 19 годишни младежи. Биячите причакали Добромир в двора на собственото му училище и го удряли толкова жестоко, че момчето изпаднало в безсъзнание.


Това уплашило нападателите, които го закарали в спешното отделение. По пътя измислили версията, че са намерили тялото на улицата и бързали да го откарат в болницата, пише haskovo.net. 

Разказаната пред медицински и полицейски служители история издържала до първия разпит. След него станало ясно, че единият 19-годишен имал спор за 20 лв с пострадалото момче. Вчера към 12 без 15 на обяд той приклещил Добромир, който решил да си тръгне по-рано от училище. По-големият обаче от свои източници разбрал, че длъжникът му се изнася. 

Заедно със свой набор засекли 10-класника и след свирепа разправия привели заплахите си в действие, при това по много брутален начин. 

Пострадалият има черепно-мозъчна травма и е бил продължително време в комоцио. За щастие се оказало, че няма вътрешномозъчни кръвоизливи, а днес момчето дошло в съзнание. 

Пред разследващите полицаи обаче заявил, че има бели петна в паметта и целият инцидент му се губи. Настанен е в отделението по неврохирургия. Биячът с инициали И.Д. е задържан, както и помощникът му П.Д. По неофициална информация, единият е от Механото, а другият от хасковската Езикова. Не е ясно кой е инициатор и кой помагач в разчистването на сметките.

Добромир е ученик от 10 А клас със специалност „информатика“. Бил относително добър ученик, но напоследък не много редовен, разказаха негови учители. Според тях в последно време младежът бил умислен, дистанциран и избягвал да идва на училище. Бил забелязван неколкократно да се мотае в двора на школото, без да влиза. Осмелявал се едва когато го придружава учител. Според майка му Кристияна Димова напоследък момчето било по-разсеяно от обикновено, но отговаряло, че няма проблем. Майката сама отглежда сина си и твърди, че момчето и не се занимава с нищо незаконно. Родителката бе в шок от новината и неотлъчно бдеше до пострадалото си дете.

Разследването продължава, по случая е образувано досъдебно производство.

 

Към оригиналната статия

Ученик в интензивното след зверски побой за 20 лева