България Север

Дарението от “Едно карнавално сърце за Габрово” вече е приютено в ДХС

Slavi Bonev_DHSВ Габрово кажеш ли „карнавал”, няма как да не кажеш „Слави Бонев”! Поне след 1989 г. е така.

От 19 май Слави Бонев, наричан от всички бащата на габровския карнавал, всепризнат вдъхновител, енергичен организатор, душа и много още други важни неща за карнавала, отново ще казва „Да живее карнавалът!” в зала 8 на Музея „Дом на хумора и сатирата”.

Заедно с всички приятели на хумора и карнавалисти от страната и чужбина. Ще ги приютява в приятелската си прегръдка с щедро ДОБРЕ ДОШЛИ!

Тук, сред тази изложба, на специалната дата 11 ноември в 11 часа и 11 минути /11.11/11.11/ ние първи в България започнахме да откриваме Петото – карнавалното – годишно време.

И Слави беше неизменно с нас. С едно изключение…

Фигурата на парадния карнавалист Слави, подарък за Община Габрово, е изработена от Герт Схатеман и Йорис Стрикс от Сдружение „Едно карнавално сърце за Габрово” от Аалст /Белгия/ в карнавалната работилница, разположена в сградата на ДХС.

След празничното дефиле, в което за първи път участва в събота, по волята на дарителите, зае място в изложбата в зала 8 и тук се чувства превъзходно – до Царицата котка, водила дълги години дефилето, и сред карнавалните маски, костюми и аксесоари от няколко континента. За да не забравяме да се поздравяваме с нашето „Да живее карнавалът!”

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730