България Север, Спорт

Дряново да стане втори Национален тенис център

тенисДряново да стане втори Национален тенис център след София, предлага ръководството на Българската федерация по тенис в писмо до кмета д-р Иван Николов, с което също така благодари за усилията, които Община Дряново полага в развитието на спорта и в частност на тениса.

Предложението идва и заради успехите на ТК ”Кристи – Дряново“, които в последните години “убедиха цялата тенис общественост в България, че Вашият град е истински спортен център с дух и потенциал за развити”, пише в писмото на Пресиян Коев – Директор ”Развитие“ към Българската федерация по тенис.

БФТ избира Дряново за втори Национален тенис център след щателен анализ на ситуацията в българския тенис и заради подчертаната ангажираност на местната власт към спорта, в лицето на кмета д-р Иван Николов и председателя на Общински съвет – Дряново Мариана Печеян, информират още от местната общинска администрация.

В полза на предложението в писмото са цитирани мотиви, като: “Град Дряново се намира в сърцето на България, по този начин организирането на бъдещи подготвителни лагери и състезания от националния и международния календар би било на приблизително еднакво разстояние от всяка точка в страната”; ”Град Дряново е спокойно място и не би имало проблем с опазването на материалната база. Това също така ще вдъхва спокойствие на треньори, състезатели и родители по време на състезанията“; “ТК ”Кристи – Дряново” има най-голям напредък за последните 3 години от всички клубове в България. Клубът разполага само с два корта, но има представители в Държавните отборни първенства на три възрасти – до 10 г., до 14 г. и до 18 г.“; “ТК ”Кристи – Дряново” е един от 5-те тенис клуба в България, който разполага с отделен кондиционен треньор, а това показва колко напредничаво в мисленето си е цялото ръководство на клуба … само няколко клуба в страната притежават такова модерно мислене и желание да “произвеждат” бъдещи шампиони“.

В писмото е отправена и молба за ”съдействие на ръководството на Община Дряново в “осъществяването на идеята ”Дряново – втори Национален тенис център”. На свой ред от Българската федерация по тенис обещават редица състезания от регионалния, националния и международен календар да се провеждат в Дряново, както и организирането на съпътстващи събития, като треньорски семинари, демонстративни мачове, любителски турнири и пр.

Към момента на територията на общината има два тенис корта на открито и един тенис корт на закрито, за реализацията на идеята обаче ще е необходимо изграждането на по-сериозна тенис база.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730