База Данни Картини

Младеж, убил жена за пръстени, осъден на 20 години затвор

20140610.bmcejfwlcl

Разкаянието на престъпника му спести доживотна присъда

Младеж, който вече е лежал в затвора и негов малолетен приятел, бяха осъдени за жестоко убийство на 85-годишна жена в София, придружено с обир на пръстени, обеци и други ценности на старицата. 22-годишният Марио Алексов получи 20 години решетки, а Даниел Христов-Малкия само 6 години затвор, защото и двамата се признаха за виновни, а делото мина по съкратената процедура, пише „24 часа“.

Съкратената процедура спаси Марио от доживотна присъва, а неговия съочастни к Малки от 12 години решетки, защото по закон това е максимумът за непълнолетни.

„Съжалявам, дайте ми шанс и по-лека присъда за Даниел”, каза Марио на магистратите. По негова инициатива двамата влезли в дома на Бина Христова на 28 декември 2012 г. Още от вратата Марио налутял на бабата и започнал зверски да я рита и се опитал да я удуши. 

Жената е открита обезобразена със седем счупени ребра. Ушите и били скъсани, заради обеците, липсвали пръстени, телефон и часовник. Двамата са влезли с ръкавици и са убили жената, за да не ги издаде.

Марио и Даниел бяха осъдени да платят на дъщерите на жертвата 150 000 лева кръвнина. Прокуратурата поиска доживотен затвор за Алексов, заради бизмислената жестокост, с която е извършено престъплението. Присъдите може да се обжалват. 

 

Към оригиналната статия

Младеж, убил жена за пръстени, осъден на 20 години затвор