База Данни Картини

Война между ВИС и СИК по морето

500caa8ec5a6f952ba52eb64a3545826

Пръча и Митьо Очите си разчертаха брега, МВР мълчи

Отломки от старите силови групировки СИК и ВИС продължават битката за преразпределение на територии, научи „Всеки ден“ от свои сигурни източници в ъндърграунда. Арена на последната битка между мутрите е лятната машина за пари – Черноморието. Според информацията ни няколкото палежа на заведения по морето са само предупреждение за избухването на по-сериозни конфликти. Три кръчми вече дадоха фира преди старта на активния сезон само в Созопол.

Наскоро един от крайбрежните локали дори бе взривен с коктейл „Молотов“. Негов собственик е Николай Тумпалов, син на знаковото лице на СИК в региона Георги Тумпалов. Той е популярен като Графа, собственик на замъка край близкото с. Равадиново. Заведението беше едно от най-посещаваните на плажа в Харманите. Пламъците го опустошиха в средата на май, но инцидентът липсва в сводката на МВР.

Брегът всяка вечер е като фойерверк, а полицията мълчи за погромите, жалват се местните хора. Зад поръчката, твърдят местни тарикати, стои врачанският наркобос Йордан Тонов – Данчо Пръча. В началото на 90-те години бандитът стана национално известен с пристрастията си към ВИС-1 и ВИС-2 и схватките си с близките до СИК братя Георги и Валтер Папазки.

Война между ВИС и СИК по моретоКъм днешна дата Пръча и аверът му Димитър Желязков – Митьо Очите са си поделили бизнеса със заведения, дрога и проститутки по морето, категорични са нашите информатори. От Черноморец на юг търговията с наркотици се държи от хора на Пръча, на север пък започва територията на Очите. Босът от Несебър вече е заредил дилърите си с 40 килограма колумбийска кока, която разредил с всякакви химикали, дори с лекарства за крави, до над 300 килограма.

До края на лятото, ако бъде продадена, кокаиновата смес ще налее около 58 млн. лева в наркоимперията на Митьо Очите. Морските ни информатори са категорични, че взривената кръчма в Созопол е работа на Данчо Пръча, защото врачанинът иска да осигури повече работа за своето собствено заведение. Йордан Тонов държи най-големия бар в града, известен като Кръглия бар, в комбина с Иван Катинара. Последният пък се спряга като особено близък до кмета Панайот Рейзи, който спускал чадър над далаверите, кълнат се в Созопол.

Главната задача на Катинара била около изборите. Той отговарял за купуването на гласове, благодарение на което Рейзи е на поста в една от най-богатите общини от 2007 година насам. Последния си мандат той управлява от името на ГЕРБ. Препатили обясниха, че шайката на Катинара обикаляла нощем по големите села в региона като Росен, Извор, Зидарово и Равна гора и биела хората, които не искали да гласуват за Панайот Рейзи. „Всички знаят на кого са колите, с които „работи“ бригадата – черно БМВ Х5 с рег. № С 9991, черен мерцедес S класа с рег. № С 0951, синьо БМВ Х5 с рег. № ВР 8899. Естествено че няма и реакция от местното РПУ, тъй като тогавашният директор Борислав Одрински е човек на Рейзи, двамата бяха членове на Ротари клуб – Созопол“, разкриха още очевидци на безобразията.

Мафията проби общината

Война между ВИС и СИК по моретоХората в Созопол са категорични, че кметът Панайот Рейзи е наясно с мутренската война. „Мафията проби общината още през 2007 г., когато на втория ден след стъпването му в длъжност като кмет на „гости“ му дойде Рали Пенков – мутра и бивш полицай, един от създателите на Първа частна милиция, оцелял в няколко атентата. На 13 юли 2005 г. в Бургас бе взривен джипът му. При атаката на място загина 2-годишната му дъщеричка Мария, а съпругата му Златина Христова, позната като Черната Златина, издъхна два дни по-късно в болница. На спявката при новия созополски кмет няколко часа по-късно пристига и жената на убития през 2002 г. бос от ВИС Димитър Димитров – Маймуняка, дясна ръка на Васил Илиев.

„Какво ли правят тези лица при Панайот Рейзи? Ами много просто – идват за обещаното раздаване на концесии, строителството на ново депо за отпадъци, сметосъбиране, пристанище и т.н.“, изнервиха се созополчани. Управлението на Пинчо, както тук познават кмета си, продължава със скандални назначения на свои хора по ключови постове в управлението на общината, с които работи и днес.

Към оригиналната статия

Война между ВИС и СИК по морето