България Север, Общество

Международна награда за петокласника Ивелин Граматиков

снимка: СОУ “Отец Паисий”

Няма по- голямо щастие от това да научиш, че получаваш награда за своето трудолюбие.

Упоритостта и старанието на Ивелин Граматиков и неговия ресурсен учител Тотка Дойнова бяха достойно наградени от компетентно жури, оценяващо творбите в Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век”.

Конкурсът има за цел да стимулира интереса на учениците за запознаване с историята и бъдещето на българо-руските връзки и сътрудничество, да формира в подрастващото поколение чувство на приятелство между народите, а чрез средствата на изкуството да се даде възможност за творческа изява на учениците.

На 17 юни, на официална церемония, състояла се в Руския културно-информационен център в София, Ивелин получи поощрителна награда за рисунката си на тема: „Юрий Гагарин – епоха в овладяването на Космоса (80 години от рождението на Юрий Гагарин)”.

Ученикът е със специални образователни потребности, но участва на равни начала с останалите.

Той се обучава по програма, съобразена с неговите индивидуални възрастови потребности.

снимка: СОУ “Отец Паисий”

Вече втора учебна година работи с ресурсен учител, логопед и психолог, назначени в училището, което е пилотно за Габровска област по Проект „Включващо обучение”.

Ивелин е старателен и отговорен ученик. Особено удоволствие и удовлетвореност му доставят рисуването и изработването на предмети чрез различни приложни техники.

Неговите постижения в обучението и арттерапията доказват, че взаимното сътрудничество ученик – учител – родител винаги води успеха след себе си.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730