База Данни Картини

Спипаха техника за източване на банкомати на Дунав мост 2

Bankomat_noshtem01

Арестувани са двама българи, осъждани за нелегално теглене на пари в чужбина

ДАНС, съвместно с видинската митница и прокуратура, пресякоха опит за незаконен трафик на електронни компоненти – скимиращи устройства. Акцията е проведена на 10 юли на Дунав мост 2, съобщиха от агенцията.При претърсване на нает автомобил с българска регистрация, който се е опитвал да излезе от България през ГКПП „Видин – Дунав мост”, в праговете под предната лява врата и под предния ляв калник са открити и иззети пълен комплект за източване на банкомати, съдържащ „уста” за монтиране на входовете на банкомати, „четци” с USB изходи, лайсна за банкомат с монтирана на нея микро видеокамера за записване на ПИН-кодове и платка с електронни компоненти за съхранение на данни със собствено захранване чрез батерия.

От лекия автомобил са иззети още 2 преносими компютъра, GPS навигация, мобилни телефони, СИМ-карти и средства за фиксиране на скиминг-устройствата към банкомати.

По случая е образувано досъдебно производство. За срок от 24 часа са задържани двама криминално проявени български граждани, които вече са осъждани за същите престъпления на територията на няколко западноевропейски държави.

Спипаха техника за източване на банкомати на Дунав мост 2