База Данни Картини

Разкриха случай на отвличане

10309630_648543408569117_1960235106802962925_n

Петима души, съпричастни към похищението на италиански гражданин, са задържани; действията по разследването са осъществени от Криминалисти от ГД „Криминална полиция“ и СДВР под ръководството Софийската градска прокуратура.

Незабавни оперативни действия са предприети от служители на Главна дирекция “Криминална полиция” и СДВР след сигнал за отвличане на 34-годишен италиански гражданин. За случая е съобщено в полицията на 9 юли, около 20.20 часа през телефон 112: в района на Студентски град в столицата принудително е свален возещ се в такси постоянно пребиваващ в страната италиански гражданин. Таксиметровият автомобил е бил засечен от лек автомобил „Opel“, от който слезли двама мъже, които, след отправени заплахи, отвели чужденеца в неизвестна посока.

Служители от отдел “Престъпления с висока обществена опасност” при ГД „Криминална полиция“ и колегите им от столичната полиция провели незабавни действия по разследването. На следващия ден, около 10.40 часа, пред адвокатска кантора близо до Националния стадион “Васил Левски” са задържани петима души, съпричастни към отвличането: 24-годишните И.Р.и Х.М. И.Г. /29 г./, П.К. /52г./ и 38-годишната Т.Н., нерегистрирани и неосъждани. Установен е и похитеният италиански гражданин, който бил държан принудително в жилище в квартал “Княжево”. В хода на разследването е изяснено, че към него са отправяни заплахи и чрез принуда е бил заставен да напише и подпише документ за финансови задължения в размер на 18 000 лева към Т.Н.

При проведените процесуални действия са намерени и иззети биологични следи, документи, мобилни телефони и SIM карти, парична сума. Петимата са били задържани за срок до 72 часа, в последствие им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Повдигнати са им обвинения за отвличане. Материалите са докладвани на Софийската градска прокуратура.

Разкриха случай на отвличане