База Данни Картини

20-годишна наркоманка се е самоубила със смъртоносен коктейл от хероин и метадон

20140718.siooneinkj

Младата жена не искала да живее, заради зависимостта си към дрогата и защото не могла да прежали бебето си

20-годишната Ели Кръстева от Асеновград се е самоубила със смъртоносен коктейл от дрога. Направила го е умишлено, защото не могла да преживее това, че преди време родила и оставила бебето си за осиновяване, съобщава БЛИЦ.
Детенцето е било заченато в чужбина от бившия приятел на Ели Валентин Момчев. Преди две години тя зарязала всичко в България, обещала на приятелите си, че ще се откаже от наркотиците и заминала при любимия си. Още като тийнейджърка Ели разбрала случайно от неразумна и коравосърдечна съседка, че е осиновена.
Въпреки че семейството, което я отгледало, било възрастно, то предано и самоотвержено се грижило за девойката. Потресена от разкритията на комшийката, девойката започнала да употребява марихуана. Била 12-годишна, когато опитала първата си дрога. Когато родителите й разбрали, че е станала наркоманка, вече било късно.
Заминавайки при приятеля си в Холандия, младата жена се опитала да се отърси от зависимостта си, но колкото повече си обещавала да скъса с мрачното си и опасно минало, толкова повече потъвала в дебрите на хашиша. Зависимостта на Ели станала причина за  скандали между нея и Валентин. Двамата се изпокарали и тя се прибрала в България. Малко след това установила, че е бременна. Въпреки увещанията на осиновителката си Ели не се съгласила да направи аборт. Майката била съгласна накрая и на това да гледа незаконното дете, само и само осиновената й дъщеря да бъде спокойна и щастлива. Бебето обаче било дадено за осиновяване въпреки протеста на близки, приятели и познати. Пред тях Ели споделила, че не иска мъничето да расте с майка като нея, че ще се срамува пред него, че й е много трудно за го зареже, но го прави в името на това да му даде шанс за по-добро бъдеще.
Дилър я зарибил с хероин и тя станала толкова зависима, че вече не могла да се контролира, разкрива стар приятел на Ели от Асеновград, който пожела анонимност.
„Тя си беше такава – необуздана и бунтарка от малка. Много ми е мъчно за нея, за бедната й майчица. Не е вярно че ние, приятелите й, не сме се опитвали да й помогнем. Но говоря за истинските й приятели. Аз и майка й сме говорили стотици пъти с нея. Майка й настояваше да я прати на лечение, но Ели не искаше. Водехме борба, опитвахме се да се откажем. Как обаче да помогнеш на човек, който умишлено върви към пропастта и няма грам стимул да живее?! Аз мисля, че тя се страхуваше от реалния свят. Смяташе, че обикновените, нормалните хора са й врагове. Казваше, че е неразбрана, че е черната овца и няма място в този свят за нея. Затова и се самоуби. В моментите, когато не беше дрогирана, много плачеше пред мен и тъгуваше за детенцето си“, споделя приятелят на Ели пред БЛИЦ.
„Не я бях чувал поне месец, когато общи познати ме попариха с черната новина, че тя е открита мъртва в апартамент в центъра на Пловдив. Казаха ми, че е издъхнала, след като приела коктейл от хероин, метадон и други упойващи вещества. Сигурен съм, тя се е самоубила! Умишлено е предозирала. Никой нормален човек няма да приеме такава смъртоносна смесица! Просто вече не е имала сили да се бори”, не крие сълзите си нейният приятел от детинство.
Приятелите на покойната красавица са направили страница във фейсбук в памет на Ели Кръстева, в която тече гневна дискусия. „Какво се правите на скърбящи? Нима не знаехте, че милото ви Ели повече от 8 години целенасочено взимаше наркотици? Някой от вас помогна ли, посочи ли комуна, в която да отиде да се лекува? Какво направихте вие, приятелите, за да продължи тя да живее? Помагате й кой с пари, кой с прикриване…”, пише гневно Елена Димитрова, цитирана от БЛИЦ.

20-годишна наркоманка се е самоубила със смъртоносен коктейл от хероин и метадон