България Север

Общината като стопанин 2

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Странно защо на моите въпроси не откликна нито една институция? Може би са неудобни или толкова злободневни, че бяха поместени само в една електронна медия.

Но аз ще продължа да питам и не случайно съм поставила това заглавие, защото ние гражданите в много случаи сме по-добри стопани и само чакаме подкрепата на овластените. Защото става въпрос за стопанисването, което е пряко свързано с контрола.

Няма да коментирам качеството и сроковете при изпълнението на строителните дейности, защото това е работа на други органи, но искам да знам:

1. Ако след една година липовите леторасти по ул.”Неофит Рилски” отново разбият тротоарната настилка и ние
отново останем без тротоар, каква ще е ползата от това, че ще осъдим Общината?

В България на брашното сме евтини, а на триците – скъпи, затова една и съща работа я вършим по няколко пъти, плащайки излишно, поради което вечно плачем че сме бедни. И ще ставаме още по-бедни, защото мисленето по тези земи е сложен процес, дори невъзможен. Три години се точи този прословут Воден цикъл и не се намери време да се помисли как да се подходи към този проблем, а се избърза с монтирането на
бордюрите, без да се премахнат коренищата на липите. А машини за целта съществуват, не е и съвсем късно да се оправят нещата, стига да има желание.

2. Положиха се плочките по ул.”Николаевска” и в момента се полагат по ул.,,Н.Рилски”, като се въздържам от коментар относно качеството на изпълнението. Затова има Надзорен съвет, който както разбирам не се е събирал и отчитал отдавна. Ще кажа само, че тротоарите ще приличат на кърпени цигански гащи – тук нови бордюри, там стари бордюри, а има и отлети на място. Ако тези пари, които Общината изтегли като заем за възстановяване именно на тротоарите – здраве му кажи и пий една студена вода!

Но тук искам да повдигна и един друг въпрос, свързан с нестопанисваните терени, които отделът по ЗУТ, добре знае, поради многократната ни кореспонденция. Новоизградените тротоари, скоро ще бъдат превзети от треви и бурени, което обезсмисля тяхната направа и празното изразходване на средства.

Затова гореспоменатият отдел в най-скоро време трябва да реши този проблем.

Върху тези и много други проблеми трябва да се замисли администрацията, за да почувстват гражданите, че Габрово има СТОПАНИН!

Автор: Детелина Венкова – член на КС на ГД ,,ДНЕС” – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730