База Данни Картини

Марковски: Ако няма осъдени за побоя в Перник, значи има чадър над бандитите

Марковски: Ако няма осъдени за побоя в Перник, значи има чадър над бандитите “ />

Ако след това жестоко деяние няма образувано дело, значи, че полицията и прокуратурата правят чадър над извършителите. 

В този случай има задължителна фактология за 4 престъпления, не знам какво ще направят в Перник, но истината е, че ние трябва да направим така, че да се прилага закона. 

Това заяви адвокат Марин Марковски в коментара си относно нападението и пребиването на хора от екипа на TV7.

Синдромът „Зелени барети“, означава, че щом се стига до такива организации, полицията не си върши работата, това е категорично.

Реакцията на полицията в случая е ненавременна и непрофесионална, защото полицаите са се ограничили само с инцидента отвън, част от екипа е трябвало да влезе и вътре, казва Марковски пред ТВ7.

Трябвало да се обхване цялото местопрестъпление, да се направи всичко възможно, за да не продължи побоя, категоричен е адвокат Марковски.

Да счупиш крака и ръката на един журналист заради това, че снима истината, е война срещу свободното слово. Затова трябва да се вземат конкретни мерки, да се намали опасността от подобни зверски престъпления.

Незабавно трябва да се приеме промяна в закона, която да квалифицира като престъпление нападенията над лекари, учители и журналисти, защото идеята на закона е да гарантира интересите на обществото, каза още Марковски.

Към оригиналната статия

Марковски: Ако няма осъдени за побоя в Перник, значи има чадър над бандитите