България Север, Общество

Партиите декларираха готовност за толерантна кампания. ГЕРБ не!

снимка: ГД “ДНЕС”

Политици и кандидати за Народни представители, от водещите партии и коалиции, участващи в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, подписаха снощи в Габрово, Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

От името на ПП „ДПС” споразумението подписа Четин Казак – водач на листата в 7 МИР; за ПП „НДСВ“ – Светослав Славчев, водач на листата; за ПП „Движение 21“-Добри Христов, водач на листата; за ПП „Глас народен“-Стефан Христов, водач на листата;за ПП „Новото време“-Иван Рудевски, водач на листата; за КП“АБВ“-водача на листата Валентин Енев; за КП „БСП лява България“-Здравко Кънчев, член На Общ.ръководство на партията; за КП “Десните“-Христо Панчугов; за КП „Реформаторски блок“-Нела Недева, водач на листата; КП „ББЦ“-Никола Митев, водач на листата; КП „Левицата и Зелена партия“-Ружа Василева.

Всички, подписали Споразумението, заявиха най-важните си приоритети, които ще отстояват в Парламента за развитието на страната и региона.

Гражданско движение „ДНЕС”, по традиция от 2009 г., кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението, по силата на което приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

Гражданско движение „ДНЕС” изразява надежда, че политиците, подписали Споразумението, ще спазят принципите, залегнали в него. По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Движението ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за Народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба.

Ще приемаме сигнали за нередности в гражданската ни приемна на пл.“Първи май“№1в и на тел. 0877693793. При констатирани нарушения „ДНЕС” ще информира РИК и медиите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730