База Данни Картини

Стрелецът от Катунци се готвел за доброволец в Украйна, бил националист

220_e1ce9a83e9c53453434b8630cb74b115

Стрелецът от Катунци се готвел за доброволец в Украйна, бил националист

Стрелецът от санданското село Катунци, заради който полицията блокира гора, се готвел да замине като доброволец в Украйна. Това признал 38-годишният Никола Манчев пред разследващи. В момента той е в ареста в Сандански. В продължение на почти денонощие мъжът се укриваше в гората над Катунци, след като стреля по две момичета в четвъртък привечер, за да задигне колата им, пише trud.bg.

Десетки полицаи, граничари и хеликоптер се включиха в издирването му. Манчев, който е син на бившия ни посланик в Кувейт Ангел Манчев, бе заловен при акция на отряда за борба с тероризма. Местонахождението му било засечено по сигнала от мобилния му телефон.

Все още не е открит пистолетът му. До момента Манчев отрича да е стрелял по момичетата. Девойките обаче го разпознали.

Пред полицаите Манчев обяснил, че преди това никога не е стъпвал в района. Сега пристигнал, за да тренира и да се подготви за мисия в Украйна, където смятал да се бие като доброволец.

Стана ясно, че младият мъж страда от тежко заболяване от две години и дори ходел на химиотерапия. Според запознати Никола Манчев се смята за идеолог и деен участник в националистическата организация „Национална съпротива“.

Заедно с Манчев бе задържан и негов приятел от София, който дошъл да го прибере с кола. По-късно той бил пуснат.

Към оригиналната статия

Стрелецът от Катунци се готвел за доброволец в Украйна, бил националист