База Данни Картини

Родът на Фатик – прокълнати да умират на пътя

e992719e79272c888834979babaad186

Тежка клетва тегне повече от 30 години над цялата рода на покойния подземен бос Филип Найденов – Фатик, носи се злокобната мълва. Ударите на съдбата застигнали тежкарската фамилия заради убийството на две непълнолетни момичета през далечната 1982 година.

Тогава Бабата премазал със сребристия си „Мерцедес“ три 16-17 годишни момичета на пешеходна пътека в локалното платно на столичния квартал „Красно село“. Две от девойките издъхнали на място, само третото момиче оцелява като инвалид с тежки контузии и поредица от операции.
След нелепата смърт на децата си почернените родители прокълнали недосегаемия цар на амфетамините да не види бял ден.

По това време глезеникът на рода Тюркмен се ползвал с всички привилегии на тогавашната власт и даже другарувал със сина на Тодор Живков – Владимир. Така Малкия Фатик бил покрит за кратко в затвора при специален режим, за да се спаси от гнева на бащата на едното от прегазените момичета, който бил висш служител в МВР. Съсипаният родител се заканил да застреля лично палача на детето си. И двете девойки бяха невероятни красавици, най-големите хубавици във випуска, разказват техни учители.

Свидетели на катастрофата разказват, че Фатик умишлено изфорсирал лимузината, за да се направи на интересен пред девойките, но вместо да ги впечатли, за зла беда ги прегазил. Двайсет и една години по-късно – на 19 август 2003 година, всесилният Фатик умира също на пътя, в колата си. В 11,30, на кръстовището на бул. „България“ и „Гоце Делчев“, двама килъри правят на решето с 30 куршума колата на Филип Найденов и големият играч издъхва на място. Приятелят му Румен Желязков-Жабока, който шофира, все пак успява да закара Бабата в болница, но там само регистрират смъртта му. Две години по-късно ортакът на Фатик е намерен прострелян в главата.

Родът на Фатик   прокълнати да умират на пътя

Десет години след ужасния край на царя на амфетамините, през 2013 г., в непосредствена близост до лобното място на двете момичета, жертви на Фатик, на пътя загива племенникът му Исмет Тюркмен. 20-годишното момче издъхва в луксозното си БМВ, купено наскоро, заедно с още едно момче. Умира и 65-годишният шофьор на колата, която помлял буйният младеж. Всички покойници от видния род са един до друг в огромната гробница от черен гранит в Бояна.

 

източник: vsekiden.com

Родът на Фатик – прокълнати да умират на пътя