База Данни Картини

Спор за часа на кръвната проба на полицая-убиец, прегазил бебе в количка

 

Спор за часа на кръвната проба на полицая убиец, прегазил бебе в количка

Има разминаване в тезите на разследването и защитата за точния час, в който е взета кръвната проба на 36-годишния Костадин Стоянов, обвинен за тежката катастрофа на 11 септември в с. Крушевец, съобщава “24 часа”.Малко след 9 ч. сутринта граничният полицай загубва контрол върху реното си и се качва на тротоар като помита количката с 11-месечната Краси. Детето загива на място.

Според източници от разследването пробата е взета 2 часа и 20 минути след инцидента. Анализът показа 0,3 промила. Резултатът се е потвърдил от контролно изследване, извършено в столицата, съобщиха осведомени.

Има протокол сред документите по делото, от който става ясно, че Стоянов е дал кръв за изследване в 9.52 ч., за мен това е коректният час, категоричен е защитникът на граничния полицай – адвокат Благой Потеров.

Той посочи този час и по време на предоарията си в Апелативен съд Бургас на делото за мярката на Стоянов. Представителят на държавното обвинение не го опроверга.

От своя страна бащата на загиналото дене – Красимир Кънев заяви пред „24 часа”, че по това време шофьорът още е бил на местопроизшествието.

Междувременно стана известно, че вече е поръчана експертиза по формулата на Видмарк, който определя количеството алкохол към момента на инцидента. Независимо от това кой час е посочен, със сигурност ще има оспорване, коментират юристи.

В момента Костадин Стоянов е с мярка за неотклонение домашен арест, взета от Апелативен съд – Бургас.

Към оригиналната статия

Спор за часа на кръвната проба на полицая-убиец, прегазил бебе в количка