База Данни Картини

Турският премиер обяви война на наркодлърите

D6CB9EE9-A1ED-495A-B159-D46368C91F5B_mw1024_s_n

Правителството е решено да изкорени употребата на наркотици до 2023 г. в борба, която ще се проведе на три етапа, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу. Според публикация във в. „Хюриет“ Анкара ще създаде висш орган, който ще координира тази битка.

„Борбата срещу наркотиците е не по-малко важна от битката срещу тероризма. Дилърите на наркотици не са по-различни от терористите“, заяви Давутоглу след срещата си със здравния министър Мехмет Мюезиноглу.“Както терористите не трябва да бъдат допускани близо до училища, същото трябва да се прави и по отношение на дилърите на дрога. Ние ще опазим нашите училища и улици чисти от наркотици.“

Давутоглу допълни, че висшият съвет за координиране на правителствените проекти срещу наркотиците ще бъде оглавен от вицепремиера Бюлент Арънч. В органа ще влизат още осем други министри. Заместник-губернаторите на 81 града ще наблюдават работата, извършвана от екипите за борба срещу наркотиците. Премиерът спомена и разпределението на трите етапа във времето: първият е до 2015 г., вторият – до края на 2018 г., а третият ще завърши през 2023 г., когато ще са тържествата за един век от създаването на съвременна Турция. По думите на Давутоглу до тогава проблемът трябва да бъде решен напълно.

Турският премиер обяви война на наркодлърите