База Данни Картини

Задържания за атентата срещу Веско Културиста уличен в серия от престъпления

кола

Задържания за атентата срещу Веско Културиста уличен в серия от престъпления       Криминалисти от Враца разкриха случая с атентата срещу Веско Килтуриста. По първоначални сведения се твърдеше, че стрелбата е била с газов пистолет с цел сплашване. Всъщност сега става ясно, че по Веско Културиста е гърмяно с боен пистолет и това е бил опит за убийство, причините за които се губят в Италия.

Полицията стига до Емил Иванов Вълчев,който не е сред популярните личности в града и е почти непознат. Това, което се знае за него е, че допреди две години е работил като охранител в клуб „Go play“, известен и като Буркана. В деня на задържането на Емил Вълчев е извършен обиск в дома му, където полицаите открили модерен автомат „Калашников“ и боен пистолет, за който по-късно било установено, че с него е стреляно по Веско Културиста.

След задържането му полицията разкрива следи за серия от престъпления. При претърсването са били намерени и веществени доказателства, че арестуваният е извършил още няколко тежки престъпления. Сред тях е и палежа във Враца на три коли, при който изгоря джипа на врачанския съдия изпълнител Георги Борисов, популярен и като Жоро Нацков. На 2 декември миналата година на ул. „Климент Охридски“ неизвестно лице заля „Мерцедес ML“, “Мерцедес S 500“, и „Ауди S 6“, които изгоряха напълно.

Емил Вълчев първоначално е бил задържан за 72 часа, след което врачанският окръжен съд му е наложил постоянна мярка „Задържане под стража“. Работата по случай продължава и вероятно до дни полицията ще даде специална пресконференция, на която да обяви кои тежки престъпления вече са разкрити. Сега криминалистите работят, за да установят кой е поръчителят на огнената вендета.

Задържания за атентата срещу Веско Културиста уличен в серия от престъпления