България Север, Общество

ОДЗ “Ран Босилек” отбеляза Деня за възпоменание на жертвите от катастрофи

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Седмица на безопасното движение по пътищата организираха от ОДЗ „Ран Босилек” по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия – 16 ноември, информираха от местната общинска администрация. В седмицата от 10-14 ноември те проведоха редица мероприятия с деца, родители и представители на „Пътна полиция” Габрово.

Изложба на тема: “Не си сам на пътя”, с участие на деца и родители, отрази критични ситуации и норми на поведение, които трябва да се спазват. Беше проведена беседа с представители на „Пътен контрол” и открита педагогическа ситуация, в която децата от подготвителните групи демонстрираха усвоените правила за безопасно движение и поведение на пътя, разпространиха се листовки и брошури с превантивна насоченост.

„По този начин деца, учители и родители заявяваме непримиримост спрямо ежедневните нарушения на правилата за движение. Нека в този ден отново си припомним, че всички ние – участници в движението, институции и организации, сме длъжни да бъдем наистина отговорни и да работим за постигане на реална култура в движението! С повече толерантност и внимание голяма част от пътните произшествия могат да бъдат предотвратени.“ – е посланието на организаторите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730