База Данни Картини

ДАНС и Агенция „Митници” иззеха 30 тона нелегален алкохол от склад в София

430x313

Днес  служители на Държавна агенция „Национална сигурност” и Агенция „Митници” проведоха съвместни действия за пресичане на незаконно производство на алкохол, предназначен за разпространение в търговската и ресторантьорската мрежа в празничните дни.

В резултат на извършената процесуално-следствена активност на територията на София е разкрито складово помещение, в което се съхранява голямо количество етилов алкохол без документи за произход и за заплатен акциз. Задържани са общо 30 680 литра етилов спирт с алкохолно съдържание 96,04 %, предназначен за последващо незаконно производство на високоградусни напитки.

Етиловият спирт е съхраняван в еднотонни резервоари, транспортирани до склада с товарен автомобил.

Пак  там са намерени  и пластмасови бутилки от по 5 литра, част от които пълни с етилов спирт и  готови  за пласиране,  както и и еднотонен резервоар с 500 литра корабно гориво, също без документи за произход и за заплатен акциз.

Три лица – български граждани, са установени като съпричастни към престъпната дейност.

Предотвратената щета за републиканския бюджет само от незаплатен акциз е в размер на 326 хил. лв. Законовата санкция  за установеното нарушение предвижда глоба, представляваща двойния размер на незаплатения акциз.

Материалите по случая ще бъдат докладвани по компетентност на Софийска градска прокуратура.

ДАНС и Агенция „Митници” иззеха 30 тона нелегален алкохол от склад в София