База Данни Картини

18-годишен преби жестоко свой съученик в Бургас

Тайнствена жена станала причина за боя между учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас (известна още като ТОХ-а) вчера. Между двете момчета, които сразмениха юмручни удари до кръв по коридорите на училището, съществувала вражда от година и половина и досега все още никой не е разбрал кое е момичето, заради което се карат.

Янко Каменски от 12 клас и Ангел Георгиев от 11 постоянно се нападали и обиждали един друг. Днес обаче напрежението ескалирало и двамата скочили на бой, съобщава „Флагман”.

Малко след 12 часа вчра по обед Янко идвал за втора смяна, а Ангел карал практика. Момчетата се засичат на първия етаж в училището и след кратка размяна на обидни реплики се сбиват.

„Колегите са ги разтървали и са повикали Бърза помощ. Янко беше разплакан от това, което се е случило, беше осъзнал какво е станало и съжаляваше. Колегите са писали обяснение, а Бърза помощ е откарала Ангел в болницата, тъй като имал травма в околоочната област. Единият психолог е бил с него, а другият е разговарял с Янко. Утре родителите ще дойдат при мен, за да изясним ситуацията”, каза пред репортери директорката на училището Станка Узова.

Дванадесетокласникът Янко също бил пострадал от ударите, но е подписал декларация, че не иска да го карат в Спешното. „Сложиха му лед, но отказа да отиде до болницата, беше много притеснен”, обясни директорката.

„Чуваха се викове в коридорите, учителите се опитваха да ги разтърват, но двамата така се бяха настървили, че не се пускаха”, коментират очевидци.

Според учителите Янко нямал проблеми с поведението. По непотвърдена информация, майката и бащата на ученика са разведени точно заради семейни проблеми и насилие от страна на бащата. Психолозите многократно  са разговаряли с Янко, тъй като преди имал проблеми с отсъствията. „От година и половина Янко е с добро участие в училище и тренира лека атлетика”, обясни Узова.

Майката на Ангел на свой ред е заявила желание да се срещнат с майката на Янко и да споделят проблемите.

„Не знаем какво стои в дъното на кофликта между двамата, но предполагам, че е заради момиче. Янко на мен ми каза: „Той ме гледаше лошо”, а Ангел твърдеше обратното. Единият обидил, другият не останал по-назад. Единият викал, че ще го убие, другият и той”, обясни Станка Узова.

 

От полицията са снели обяснения от двете деца