База Данни Картини

Български автобус катастрофира в Сърбия

13 българи са ранени при катастрофа на български автобус в Сърбия, като четирима от тях  тежко, а останалите девет с по-леки наранявания, гласи първоначалната информация. Катастрофата е станала половин час след полунощ българско време, недалеч от Бачка Топола в Сърбия по магистралата Нови Сад към граничния пункт с Унгария Хоргош.  По данни на полицията в Белград, по неизвестни засега причини шофьорът на автобуса е загубил управление и превозното средство е излязло от пътя .

Екипи на спешната медицинска помощ от град Суботица са пристигнали на мястото на инцидента и са транспортирали пострадалите в местната клиника.

 

По думите на собственика на хасковската фирма „Арда тур“ Себахтин Исмаил ,  пострадалите в катастрофата пътници са петима – четирима пътници и вторият шофьор. Пасажерите са прегледани и вечеса на път с друг автобус на фирмата. Вторият шофьор остава в болницата, но състоянието му е стабилно. Крайната дестинация на автобуса е Австрия. Причина за инцидента по думите му, е заледеният пътен участък.