База Данни Картини

Насроченото за днес дело за убийството на 18-годишния Емил Ботев се провали

Делото за убийството на 18-годишния Емил Ботев, насроченото за днес, се провали. Обвиняем за престъплението е британецът Мейсън Кристофър, за когото се твърди, че е пробол два пъти смъртоносно Емил.

Преди започване на заседанието в СГС приятели, близки, роднини, както и родителите на Емил се събраха пред сградата на Съдебната палата, за да искат справедлив процес за Емо. Близките на жертвата настояват на  да бъде наложено най-тежкото наказание – доживотен затвор, без право на отмяна.

За съжаление, съдът не даде ход на делото, тъй като британският гражданин се отказал от служебния си адвокат и иска да му бъде назначен нов защитник. Адвокат Красимир Сулев се е свързал с обвиняемия в ареста и му е предложил услугите си, но до този момент Кристофър не го е упълномощил. Когато съдията по делото запита Кристофър откъде познава Сулев, последният  отговори: „Преди два дни го видях, той се свърза с мен. Но искам той да ме защитава“.

Прокурорът по делото поиска да не бъде даван ход, тъй като обвиняемият не е организирал своята защита. Красимир Сулев не се яви на съдебното заседание въпросният адвокат, а на номера на телефона му никой не отговаряше. Обвиняемият поиска Сулев да го защитава и заедно да се запознаят с делото, насрочено за 4 февруари.

 

Изрично бе подчертано на предстоящето заседание Мейсън Кристофър да съумее да организира своята защита иначе съдът ще приеме, че се правят опити делото да бъде отлагано. На съдебния процес родителите на Емил Ботев поискаха да бъдат конституирани като частни обвинители и предявиха иск от 250 000 за всеки поотделно.