База Данни Картини

Изтормозен съсед плаши с пушка купонджийки в Бургас

Иван Христов на 56 години е разбил вратата на апартамент на ул. „Пробуда” и насочил ловна пушка срещу пет момичета, които шумно се веселели по случай имения ден на своя приятелка. Сигналът е получен около 23.10 часа на Антоновден в Първо Районно управление „Полиция” – Бургас.

Когато полицейски служители пристигнали на адреса констатирали, че в единия от апартаментите мъж във видимо нетрезво състояние, с метната на рамо с ловна пушка, разпалено дискутира с пет момичета. 56-годишният Иван Христов от Бургас е задържан, като от него са иззети законно притежавани ловен автомат „Байкал” с един ловен патрон и газов пистолет с пълнител и четири патрона.

Иван Христов е отведен с  белезници в Първо Районно управление „Полиция” – Бургас за изясняване на случая.

Момичета намиращи  се в апартамента били на възраст между 17 и 19 години и празнували доста натрапчиво имен ден, когато на вратата на жилището позвънил Иван Христов и поискал да намалят шума и музиката.

Момичетата игнорирали  молбата на мъжа и той се върнал до дома си, където взел оръжието и отново започнал да тропа по входната врата на апартамента на ул. „Пробуда”, докато в крайна сметка не я разбил.

 

Спорът се пренесъл в помещенията, като спрямо момичетата не са отправяни заплахи с оръжие. Мъжът настоявал за намаляване на музиката и спазване на нощната тишина. Спрямо задържания за едно денонощие Иван Христов е образувано бързо полицейско производство.