База Данни Картини

Доживотен затвор и 400 хиляди лева кръвнина за убийството на малката Алекс

Родителите на убитата през април миналата година Александра Тодорова от Поморие искат доживотен затвор и 400 000 лева кръвнина. Вчера Бургаският окръжен съд даде ход на делото, което ще продължи до 22 януари.

 

На първото заседание присъстваха бащата и майката на Алекс, обвинената за убийството Атанаска Георгиева както и майката на обвиняемата. По време на процеса предстои да бъдат разпитани 12 свидетели, а 12 вещи лица ще представят различни съдебно-медицински експертизи. Обвиняемата обеща да разкаже своята версия за деня на убийството 10 април 2014 г.

Тя е обвинена за това, че тогава е умъртвила умишлено и по особено мъчителен за жертвата начин второкласничката Александра, поставяйки две найлонови торби върху главата й, облепяйки ги с тиксо, задушавайки бавно детето.

 

Тогава Атанаска заяви, че била афектирана от високия тон и самочувствието на момиченцето. В същия ден след като се врънало от училище то отишло за малко в таванското помещение, което обвиняемата използвала. Двете се познавали бегло, само по съседски. Алекс коментирала жилището, а когато видяла снимка на синовете на Атанаска, ги определила като „грозни”,  това предизвикало извършителката с проден нея точно в този момент тя взела решение да я убие.