База Данни Картини

Пуснаха Максим Кулишев под домашен арест

Максим Кулишев – един от задържаните участници в групата за мокри поръчки на Мила Георгиева в „Бояна“ е пуснат под домашен арес с решение на Специализирания апелативен съд, който гледа мярката.

Останалите четирима арестувани – Мирослав Стоянов, Михаил Георгиев, Мила Георгиева и Георги Божилов остават в ареста с най-тежката мярка за неотклонение.

На 17 януари Специализираният наказателен съд реши да остави зад решетките петима от 6-те членове на разбитата в столицата група за поръчкови убийства. Мярката домашен арест бе наложена само на Ангел Ангелов – родния брат на Мила Георгиева, поради тежко семейно положение.

„Семейните килъри“, както някои наричат групата заради сложните им семейни връзки, се предполага, че се правили опит за убийството на Тихомир Дочев-Мравката, Георги Семерджиев – Жоро Шопа и собственика на заведение в Слънчев бряг – Радостин Бързанов. Към обвинението им ще се прибавят и други престъпления като производство и разпространение на наркотици.

За лидери на престъпната група са посочени Мила Георгиева и сина и Мартин Джито. Мила е доведена дъщеря на бившия началник на митниците Христо Кулишев. Максим е негов син и доведен брат на траторката.

 

Двама от престъпната група все още се издирват. Това са синът на Мила – Мартин Георгиев и бодигарда му Пламен Цеков.