България Север, Спорт

Футболисти на “Янтра 1919″: “Престоят ни в Малта минава страхотно!”

снимка: Калоян Христов

снимка: Калоян Христов

В началото на седмицата ФК “Янтра 1919″ изиграха два мача, част от подготвителния лагера на отбора в Малта. В първия мач, юношите младша възраст на клуба завършиха 1:1. За постигнатото реми, Йонко Косев отбеляза попадението за габровци, а в късния мач Кристоф Петров вкара един от двата гола, още в самото начало.

снимка: Калоян Христов

снимка: Калоян Христов

Как минава престоят ви в Малта, тук сте вече пети ден?
Йонко Косев: “Първото и най-важно нещо, което ме впечатли тук е организацията на целия процес. Тя е на много по-високо ниво от България. Чувствам се добре и за сега всичко върви гладко с подготовката на отбора ни.”

Кристоф Петров: “Освен организацията, също така спортните бази са на високо ниво, където може да се работи и тренира професионално. Престоят ми тук минава много добре. Вече имаме и по един изигран мач.”

Йонко, ти игра в отбора до 17 години, а Кристоф до 19г. и дори вкарахте по един гол. Какви са мненията ви за срещите?
Йонко: “Да, ние играхме срещу юношеския национален отбор на Малта. Излязохме срещу противници, които искат да се докажат, тъй като това е национален състав. Играхме добре и стегнато. Видя се, че стояхме добре и организирано на терена. Доволен съм от изиграния мач.”

Кристоф: “Ние бяхме по-организираният отбор на терена, успяхме да овладеем положението в мача и това доведе и до крайния успех. Доволен съм от представянето ни. Отбелязахме два гола.”

През цялото време и на двете срещи духаше силен вятър. Повлия и това на играта?
Йонко: “Да, определено това беше трудност по време на играта ни, но въпреки всичко успяхме да намерим начин да се климатизираме.”
Кристоф: “Вятърът със сигурност не ни помогна. Но да не забравяме, че и двата отбора играха при едни и същи условия. Каквото беше за нас, такова беше и за противниците ни.”

Автор: Калоян Христов.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730