База Данни Картини

Горан Горанов – задържан заради бомбичка в магазин

Бившият гард Горан Горанов, който беше арестуван, след като хвърли бомбички в денонощен магазин за цигари и алкохол в центъра на Бургас, се разбеснял, докато си купувал запалка. „Нямал е никакъв повод за агресия, не е ясно защо така е реагирал“, коментира собственикът.

Търговският обект се намира на метри от Първо РУП. Бързата реакция на полицаите е предотвратила по-тежки последствия от нощните подвизи на 30-годишния мъж.

Той е отведен в ареста и ще му бъде наложено наказание за нарушаване на обществения ред.

Все още не е ясно защо Горан е на свобода, след като през август миналата година беше пратен в затвора. Той е един от хората, по подобие на Малката Рижа, които редовно присъстват в полицейските сводки, задържан е нееднократно, но след като бъде изправен пред съд, се оказва бързо на свобода. За всички е ясно, че Горан се дрогира и  започва да буйства така, както и когато е в абстиненция. Последното му задържане и изправяне на съд беше след като цяла седмица вилня.

Срещу името на Горан Горанов има цял поменик от престъпления. Една от присъдите му е условна – 6 месеца, заради това, че през 2013 г. изпочупил отрезвителното отделение в Пето РУП. Тя е влязла в сила от 15 юни т.г. Няколко дни по-късно Горан Горанов е освободен под домашен арест. Срещу него тече и друго дело – за въоръжен обир на 15-годишен тийнейджър в Бургас.

На 5-ти август 2014 г. той изпочупи компютърен клуб на бургаската улица „Съгласие“, а след като бе арестуван вилня и в полицията, където строши главата си шперплатова врата. Третото досъдебно производство срещу Горан Горанов е за неявяването му на разпит в прокуратурата. Заради това беше обявен за издирване и по-късно задържан.