База Данни Картини

Бащата на съдийката е бил хвърлен в язовира с камъни на шията

Причината за смъртта на бащата на съдийката от Софийски градски съд Геновева Димитрова е удушаване, съобщи днес говорителят на ОД на МВР в Разград Илияна Георгиева. Аутопсията на тялото е била направена в болница в Русе.

Два месеца след изчезването на 75-годишния Николай Димитров от Завет тялото му бе открито на дъното на язовир недалеч от дома му. До неделя мъжът се водеше в неизвестност и издирването му не е спирало, увери Георгиева. Полицията и служителите в спасителния отряд претърсили района, включително близките водоеми били обходени с лодки, в издирването участвали и полицейски кучета. Следи обаче не били открити.

Роднините обявиха парична награда за каквато и да е информация за стареца, но и това не даде резултат.

Едва в неделя тялото му изплувало на повърхността на язовир “Мелницата”, който е на около 500 м от дома на дядо Кольо. Видял го рибар, който веднага сигнализирал в полицията. Този водоем е сред претърсваните от полицията, но в периода, в който е ставало това, той бил замръзнал.

Тялото се задържало близо два месеца на дъното от няколко камъка, увити в блуза и завързани с черен телефонен кабел за шията на мъртвеца. Мъжът е бил по бельо – потник и боксерки.

Димитров изчезна по Коледа в края на 2014 г. Той останал за няколко дни сам в дома си, за да се грижи за домашните животни и да пази къщата, съпругата му Пенка била на гости на дъщеря им в София.

Когато се прибрала вкъщи, в дома им имало следи от борба и кръв, а дядо Кольо бил изчезнал.

Възрастният мъж е от Исперих, там семейството живеело до пенсионирането на двамата. След това се преместили в Завет – родното място на баба Пенка. Дядо Кольо бил пчелар, произвеждал и домашни ракия и вино, които продавал, за да си докара допълнителни доходи. Затова една от версиите на местните е, че някой от купувачите на алкохол му е посегнал, Според друга мъжът е станал жертва на роми-крадци.