База Данни Картини

Убитият Dj Teddy имал конфликт с човек на Данчо Марков

Ревност е най-вероятната причина за бруталното убийство на 45-годишния Тодор Тодоров – Dj Teddy. Тошко Генерала, както е известен още популярният диджей, стана жертва на брутална екзекуция в четвъртък вечерта.

Около 22-22,30 часа в четвъртък неизвестен към момента килър причакал Тодор пред входа му на улица „Бор“ в блока, познат сред варненци като Китайската стена. Убийството било извършено за секунди – бързо и тихо. Никой не чул и не видял абсолютно нищо. Минути след това силни прожектори привлекли погледите на живеещите в гъсто населения район. „Едва тогава разбрахме, че се е случило нещо сериозно. Имаше много полиция, бяха разпънали едни куфари, светиха с прожектори и търсеха нещо“, разказва на следващата сутрин домоуправителят от съседния на вход „А“ мъж, в който живеел Тодор. Още във вечерта на убийството той и другите комшии били разпитани. „Основно се интересуваха къде работи Тошко. Ние знаехме, че е диджей на Златните, ама не и в коя дискотека е. Но беше много интересно, че главно за това питаха…“, обясняват пред наш репортер стъписаните комшии, които очевидно бяха в шок от трагедията. 

Тодор Тодоров е един от флагманите на диджейството във Варна и утвърдено име в бранша от над 20 години. „Като се разбра за убийството, навсякъде пишат „диджей от Девня“, а Теди повече от 10 години е резидент на две от най-посещаваните дискотеки. Резидент означава, че е пускал постоянно музика там, не е бил гост, а домакин на партитата. Това е диджей, който определя музикалното звучене на съответния клуб и до голяма степен от него зависи кои ще са гостите диджеи в този клуб. Той не парадираше с това, че е резидент, гостуваше и на много клубове в страната. Просто не вдигаше шум като другите и сега медиите го принизяват до селски диджей“, гневи се познат на популярния музикант.

Във вход „А“, където живеел диджеят, има предимно възрастни хора, които помнят Тодор, близнакът му Емил и сестра им Пепа от деца. „Ние сме от 68 година тука. Пред очите ни израснаха тези момчета! Просто не можем да повярваме! А толкова добро момче беше Тошко, винаги поздравяваше, държеше се любезно…“, нарежда възрастна дама. „Баща му Жельо ми беше колега, работеше като фрезист. Много кротък човек. Майка му – Деспа – за нея също лоша дума не мога да кажа. Те хората от доста години се преместиха в Девня, където имат къща, и оставиха апартамента на децата“, обяснява и съпругът й бай Вълчо. По думите на съседите, Тодор изплатил на брат си Емил неговата част от апартамента и останал да живее там. Със съпругата си, от която има син тийнейджър, 

Генерала се развел преди доста време 

Двамата обаче запазили безупречни отношения. През годините той продължавал да се грижи за тях, даже им помогнал за закупуването на апартамент в район „Младост“ във Варна, който изплащал. 

Съседите на диджея рядко контактували с него, по простата причина, че почти не го виждали. „Аз от него знам, че от години всяка нощ е по дискотеките. Тук само го засичаме да минава – здравей-здрасти и – дотам. Правеше ми впечатление, че постоянно е зает, често уморен, и все бързаше“, обяснява още домоуправителят на съседния вход. В тази дейност – събирането на такси и грижата за входа, с Тодор били колеги. „И той беше домоуправител. Не го знам как съумяваше да се справя и с тази работа! Последно с него говорихме за апартамента му, искаше да слага изолация“, разказва още комшията. Както на него, така и на останалите обитатели на Китайската, които познавали 45-годишната жертва, не им правело впечатление Тодоров да се занимава с нещо нередно, или да парадира с висок стандарт на живот. „Съвсем нормален човек. Кара едно „Рено Лагуна“, което закупи наскоро. Не го знам с какви пари е разполагал, ама като говорихме за изолацията, доста мислеше за парите – цепеше стотинката“, спомня си съседът. По времето, когато станало убийството, той бил в дома си, а съпругата му – пред входа. Жената чакала щерка им да се прибере, понеже се била позабавила. „Видяла на пейката между двата входа да стои мъж, облечен в тъмни дрехи. И докато чакала, изведнъж той скочил и спринтирал към входа на Тошко. Но дали има нещо общо с убийството, това – не знам!…“, разсъждава съседът.

Момиче, което се е прибирало в този момент, видяло диджея да лежи в прохода на блока, на метри от входа му, а наоколо вече имало полицаи. Тялото на Тодор било забелязано от минувачи, които се обадили на 112. Дошлите на място екипи само констатирали смъртта на мъжа. Още при първоначалния оглед станало ясно, че диджеят е зверски ръган, 4-5 пъти, в областта на гърдите. Докато го мушкал, нападателят прекъснал аортата

Смъртно раненият диджей живял няколко минути след жестоката вендета и починал. От пръските кръв по стената на прохода си личи, че той се е подпирал и се е опитвал да се задържи прав. Строполил се е накрая на прохода и е издъхнал. 

Остра кръвозагуба е причината за смъртта, разкриват пред наш репортер запознати с разследването. Странното е, че въпреки многобройните удари, изтеклата на местопрестъплението кръв не е голямо количество. Съдебни медици обясняват това с факта, че кръвта се е събрала в гръдния кош. През цялата нощ криминалисти охраняваха периметъра на убийството, видя на място наш репортер. В светлата част на деня спецове направиха повторен оглед на местопрестъплението и района около него, като само след минути се натъкнаха на кухненски нож с дървена дръжка. Острието бе захвърлено на около 6-7 метра от мястото на екзекуцията, до едно дърво. Според криминалистите обаче е твърде вероятно ножът да не е оръжието на престъплението. Полицията обърна и всички контейнери за боклук, които се намират в непосредствена близост до лобното място на Тодор, с надеждата да бъдат открити още улики, които да доведат до залавянето на убиеца. Окървавени дрехи на извършителя са били търсени от криминалистите, разкриват хора от разследването. Ангажираните с разкриването на убийството са разпитвали живеещите в района за човек с камуфлажни дрехи, тъй като криминалистите разполагат с оперативни данни, че именно с такова облекло може да е бил извършителят, научи на място наш репортер. 

Според безапелационно осведомени източници, килърът е бил един и е нямал съучастник, или поне не на мястото. Към момента разследващи отричат забелязаният бягащ мъж с тъмни дрехи да има нещо общо с убийството. „Един е бил и по всяка вероятност не говорим за организирано убийство. Тоест – не е предумишлено“, разкрива човек от разследващите, но отказва да коментира детайли. До момента полиция и прокуратура не изнасят каквато и да било информация по случая и единствено казват, „че работят“. „Когато имаме нещо да кажем, ще го направим“, лаконичен е пред наш репортер временно изпълняващият длъжността окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров. Налице е и дежурното „работим по всички версии“, въпреки че според приятелите и колегите Тодор е изключително спокоен, неконфликтен човек, и е бягал от проблемите. 

Изключена е хипотезата грабеж доверяват още хора от разследването. 

Още след като се разбра за убийството, приближени на Тодор споделиха пред наш репортер, че причината според тях може да е само една. А именно – убийство от ревност. Версията изплува заради конфликт отпреди няколко години, който Генерала е имал с човек от ъндърграунда, а причината е била красива варненка. Близките и приятелите на диджея са добре запознати с драмата и дори брат му Емил е казал на разследващите, че това е единственият проблем, за който се сеща да е имал Тодор. Действително диджеят е имал сериозна кавга заради момиче, с което е имал връзка, докато то е било студентка, потвърждават негови приятели. Тодор е бил притесняван от варненски гангстер с прякор Опашката, който през мутренските години е гравитирал около взривения в асансьор през 1996 година във Варна сикаджийски бос Данчо Марков. „Беше от автоджамбазите. Отговаряше за крадените коли“, разкрива човек от ъндърграунда. Въпросният автокрадец е женен, но има дете от варненката, която впоследствие имала връзка и с Тодор. Заради това между диджея и кримигероя възникнал конфликт, който обаче не стигнал до крайности, спомнят си очевидци. По думите им, Генерала приключил връзката си с красавицата, но в последно време отново започнали да се виждат. Разследващи потвърждават, че основната версия, която може да стои зад вендетата, е ревност, но към момента няма преки данни Опашката да е замесен. Тепърва криминалистите събират улики и доказателства, които да доведат до разкриването на престъплението. 

И друга информация достигнала до разследващите, която може да измести ракурса на разследването. Преди време Тодор споделил пред свой съсед, че някакъв човек му дължал пари, които не искал да му връща. Помолил комшията си, който бил авджия и имал връзки в полицията, да му съдейства. Според едно от предположенията във фаталната вечер диджеят е бил на гости на съседа си и са говорили за това. Криминалисти обаче довериха пред наш репортер, че Тодор действително е бил на гости, но в друг вход на същия блок. 

Така или иначе, при всички положения вече има конкретен заподозрян.

Разследващите и прокуратурата вече са подредили пъзела и е въпрос на време да стигнат и до финалната права в разкриването на бруталното престъпление, категорични са още източници на вестника на народа.