България Север, Общество

Информационна среща по проблемите на наркоманиите

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Общинският съвет по наркотични вещества, съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Габрово организира на 18 март от 17.30 ч. в семинарната зала на ИМКА – Габрово информационна среща – дискусия по проблемите на наркоманиите, с участието на Веселина Божилова и д-р Иван Добринов.

Веселина Божилова е журналист, автор на три книги за семейството и наркотиците, основател и председател на сдружение “Майки срещу дрогата” – гр. Пловдив, което вече 11 години ефективно оказва помощ на семейства на зависими и на самите младежи да получат мотивация, лечение и последваща подкрепа. Веселина Божилова ще сподели на срещите богат личен и колективен опит за етапите, през които преминава семейството на дете, употребяващо наркотици, типичните родителски грешки, начините за мотивация за лечение.

Д-р Иван Добринов е завеждащ на отделението за зависимости в Държавна психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов” – Раднево. Той ще предостави информация за зависимостта като болест, етапите и особеностите й, причини за формирането й, последиците и възможностите за терапия. В отделна презентация д-р Добринов ще представи данни за синтетичните „дизайнерски” дроги, чиято употреба след младежите нараства тревожно. Д- р Добринов от години се занимава задълбочено и като лекар на терен, и като теоретик със синтетичните наркотици и последиците от тяхното използване.

Информационната среща е отворена за всички, които искат да получат от доказани специалисти актуална и достоверна информация за наркотиците, тяхното въздействие и възможностите за лечение на зависимости.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730