България Север, Общество, Региони

Известен наш мениджър превръща немски доброволци в успешни виртуални екипи

снимка:www.peter-ivanov.com

снимка:www.peter-ivanov.com

Възпитаникът на Габровската математическа гимназия Петър Иванов обучава германски ученици и студенти, доброволци в борбата и превенцията на СПИН, как да работят успешно в междукултурна среда. Сред неговите клиенти, които прилагат методиката за управление на международни екипи Virtual Power Teams, са Иван Шумков – професор по архитектура от Харвард, родом от Габрово, както и международни компании като Telerik, Eon, Dundee Precious Metal.

На 28 март в Хамбург известният български бизнес коуч, мениджър и лектор Петър Иванов, създател на Virtual Power Teams, иновативната методика за управление на персонала в глобалната бизнес среда, ще проведе обучение на екипа на германската неправителствена организация Jugend gegen AIDS (“Младежи срещу СПИН“).

Иванов ще сподели с младежите своя успешен дългогодишен опит на ръководител на т.нар. виртуални екипи (съставени от членове, които работят от разстояние – от съседни градове, различни държави или континенти). Това е част от дългосрочното сътрудничество на мениджъра с организацията, която обединява над 300 ученици и студенти (1525годишни), които извършват превантивна дейност по въпросите на СПИН, и работят по проекти по горещи теми за младежта – заетост, борба с порнографията, социално включване.

“Петър Иванов е един от най-заразителните и вдъхновяващи лектори, които съм срещал. В началото на 2014г. той ни подкрепи, като представи безплатно своята система за управление на виртуални екипи. Разнообразието от интереси и неговият забележителен опит в бизнеса го правят лектор на високо професионално ниво“, споделя Марвин Нусек, член на Управителния съвет на “Младежи срещу СПИН”.

В програмата на еднодневното обучение бизнес коучът ще работи с 25 германски младежи. Той ще им представи вдъхновяващата си реч „10 златни правила при управление на виртуални екипи”, която е спечелила отлични отзиви сред световни бизнес клиенти като Telerik, Eon, BASF, ITCE, Dundee Precious Metal, Nemak. През май Иванов ще работи и с мениджърския екип на младежката организация. Събитието ще се предава на живо онлайн – линк.

Работата на лектора с германската неправителствена организация е част от благотворителната дейност, която той развива от години. Иванов подпомага финансово Кольо Нешев, многократен шампион на България в хвърлянето на копие и рекордьор в дисциплината, в подготовката му за Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Иванов планира да подпомага и изявени български математици.

На 30 април в София Петър Иванов ще представи “10те златни правила при управление на виртуални екипи” на Virtual Power Teams, иновативна методика за управление на персонала в глобалната бизнес среда. Събитието ще се състои на 30 април, четвъртък, от 18.00 часа, в зала „Сидни“, ITCE академия (гр. София, бул. Цариградско шосе, 115 Г, ет.1).

Известният бизнес коуч ще запознае медиите, неправителствени и браншови организация и потенциални клиенти с принципите на ефективна комуникация, въпреки часовите разлики, като сподели своя над 20годишен опит в управлението на виртуални екипи.

снимка:www.peter-ivanov.com

снимка:www.peter-ivanov.com

Кой е Петър Иванов?

Петър Иванов е роден в Габрово, възпитаник на Математическата гимназия, която завършва със златен медал. Следва математика в Софийския университет и започва работа в Бритиш Американ Табако в България и в чужбина. Има над 20-годишен опит като старши мениджър в Източна Европа, Централна Азия, Средния Изток и Африка. Носител е на престижни корпоративни награди на Бритиш Американ Тобако “Best of the best” на Global IT Services през 2007 г. и награда за иновации Global IT Connect Award през 2012 г.

В ролята си на водещ лектор е участвал в множество международни събития като International HR Summit 2014, Project Management Institute Conference, CeMAT найголямото търговско изложение за логистика и други. През 2015 е поканен да говори на множество конференции в Париж,Цюрих, Виена, Берлин и други. Сред неговите клиенти са Иван Шумков – професор по архитектура от Харвард, родом от Габрово, както и глобални лидери в своята област като Telerik, Eon, BASF, PMI Bulgaria Chapter, ITCE, Dundee Precious Metal, Nemak, CeMAT, Nordakademie.

Петър е многократен шампион на България за ветерани по хвърляне на диск и копие. В средата на живота си се връща към спортната си страст от университетските години, като на 42-годишна възраст успява да подобри рекорда си. Говори 5 езика. Живее в Хамбург със съпругата си и 5-те си дъщери.

Какво представлява Virtual Power Teams?

Това е всеки екип или екипи, които работят от разстояние в различни краища на града, в страната, по света. Това вече е ежедневие за много хора в България в ИТ сектора, аутсортинг компаниите, фрийлансърите. Методиката на Петър Иванов прави по-ефективна работата в екип въпреки дистанцията, увеличава потенциала на служителите и им позволява да работят гъвкаво. Тя се базира на “10те опорни точки“ или „The 10 Big Rocks”, резултат от дългогодишния опит на Иванов като мениджър на виртуални екипи със стотици служители.

За повече информация относно Virtual Power Teams, можете да намерите на интернет страницата http://www.peter-ivanov.com/bg/, блог и Youtube канал https://www.youtube.com/user/virtualpowerteams. Интернет страница на Jungen gegen Aids: www.jugendgegenaids.de.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730