България Север

Забъркаха “полицай” в телефонна измама в Габрово

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Габровските криминалисти разследват случай на телефонна измама,  информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Този път в схемата на измамниците е бил въвлечен “полицейски служител”, прибрал парите за лечение по сценария с пострадал роднина.  Жертва на измамниците сега стана 83-годишен габровец.

Той съобщил вчера в полицията, че около 11:00 часа във вторник неизвестно лице, обаждайки се на домашния му телефон го въвело в заблуждение, представяйки се за негов близък, който се нуждае от парични средства.

Малко по- късно отново се обадил непознат, който го уверил, че е служител от полицията, като му дал указания да предаде парите на лице, чакащо го пред блока.

Мъжът доверявайки се на “служителя от полицията” предал сумата от 4000 лева на непознатия, който се оттеглил в неизвестна посока с парите.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209 ал.1 от НК.

От полицията припомнят основното правило за недопускане на подобни престъпления: При получаване на съмнително обаждане задължително да сe търси обратна връзка с близките и да не се предават пари на непознати.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730