България Север, Спорт

Росица Бакърджиева:”Разполагаме с много сериозен ресурс за бъдещето”

снимка: sport-gabrovo.com

Президентът на БФ Хандбал Росица Бакърджиева сподели мнението си пред спортното електронно издание sport-gabrovo.com след края на европейските квалификации в зала “Орловец”, в които отборът на България беше много близо до победи над силните състави на Словения и Хърватия.

“Не сме се излъгали в това, че имаме едни талантливи състезателки. Искрено съм щастлива, че всяка една от тях се отзова и дойде да играе за националния отбор на България с едно огромно желание. Резултатите, които показахме, са в съответствие с подготовката.

Тоест, мисля, че не сме се изложили по отношение на битката, но хандбалът е един изключително тежък спорт и с изключение на Лиза (б.а. Елизабет Оморегие), която се готви в един изключително силен европейски клуб – „Крим Меркатор“, останалите момичета очевидно не са достатъчно добре подготвени по клубовете си.

За да играем в защита се изисква една много сериозна физическа подготовка. На нея се стъпва. На базата на индивидуалната защита се прави груповата, гради се тактиката и т.н.

Загубите бяха закономерни и те се дължат на недостатъчна подготовка по отношение на всички фази на играта. Има много какво да желаем, но като настроение, талантливи състезателки и мотивация разполагаме с един много сериозен ресурс за бъдещето на българския хандбал.”

Цялото интервю с Росица Бакърджиева можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730