България Север, Общество

БЧК подпомага пострадалите от земетресението в Непал

снимка: БЧК - Габрово, Архив

снимка: БЧК – Габрово, Архив

Българският Червен кръст следи с тревога ситуацията в Непал, изразява своите съболезнования по повод хилядите жертви и се солидаризира с действията на Непалски Червен кръст и на Международното Червенокръстко движение.

Доброволците и служителите на Непалския Червен кръст работят на терен, подпомагат търсенето на оцелели и спасителните действия на властите и оказват първа помощ на засегнатите от бедствието.

Екипи на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) вече работят на място за оценка на щетите и за подпомагане действията на Непалски Червен кръст, като още в събота, 25 април, МФЧК/ЧП отпусна 500 000 швейцарски франка от фонда си за незабавна реакция при бедствия.

Федерацията отвори и бедствения резерв от складовете си в Ню Делхи, Дубай, Куала Лумпур и Банкок, за да предостави материали от първа необходимост.

МФЧК/ЧП обяви спешен апел за предоставяне на незабавна хуманитарна помощ за 75 000 души, като са необходими 33,4 млн. швейцарски франка (63 188 792 лв.).

БЧК се присъединява към апела на МФЧК/ЧП и обявява Национална благотворителна кампания в подкрепа на пострадалите от земетресението в Непал.

Дарения се набират:

По банкова сметка
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG23UNCR70001519676152;
BIC: UNCRBGSF;
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

(За пострадалите от земетресението в Непал).

Чрез изпращане на благотворителни SMS-и на номер 1466 към всички мобилни оператори на стойност 1 лев.
Оn-line на интернет страницата на БЧК – www.redcross.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730